Blandad helg för Joel Granfors i Toronto

USFPro

// Tiondelar från pallen i Kanada
// Bryter Race 2 i startincident


Joel Granfors hade en helg med blandade resultat när USF Pro 2000 slog läger på gatorna i Toronto för den sista deltävlingen innan mästerskapets sommaruppehåll.

Granfors tog sig an den tekniska kanadensiska stadsbanan för första gången i karriären, men hittade snabbt till rätta mellan murarna och noterades för fjärde snabbaste tid på fredagens fria träning.

Eskilstuna-sonen kvalade sedan in i den övre halvan av fältet, som sexa respektive sjua, till helgens två race.

Race 1, som kördes på lördagen, kom att bli dramatiskt. Granfors inledde starkt och tog sig snart upp till fjärde plats, innan loppet fick rödflaggas när en regnskur drog in över banan bara några varv från mål.

När tävlingen väl kom igång igen, nu på en förrädisk regnvåt bana, lyckades Granfors hålla sig undan misstag och korsa mållinjen på fjärde plats – bara några tiondelar från pallen.

– Det var ett bra race, och jag lyckades ta ett par placeringar på torrt i början av loppet, säger Joel Granfors. Sedan kom regnet, vilket var en intressant utmaning. Banan här i Toronto var helt ny för mig i helgen, och vi hade inget regn på träning eller kval. Det blev att kasta sig in i det okända på de där sista varven, men jag tog det säkra före det osäkra och i slutändan tycker jag att P4 var ett godkänt resultat.


I söndagens Race 2 kom Granfors dock bara några hundra meter innan gardinen drogs ner. En incident i första kurvan satte punkt för dagen, när Granfors Exclusive Autosport-bil skadades i en kollision med amerikanen Christian Weir.      

– Det blev ett väldigt kort race idag, avslutar Joel Granfors. Jag var på innern i Kurva 1 och upplevde att jag gav Christian gott om plats på yttern. Tyvärr slog vi ihop och min hjulupphängning brast. Vi hamnade i muren båda två och tvingades bryta. Det var riktigt surt, för farten har varit bra hela helgen och jag tror verkligen att vi hade chans på pallen idag. Ett tråkigt slut, men jag tar ändå med mig mycket positivt från mitt första besök på den här banan.  

Joel Granfors lämnar Toronto som delad fyra i USF Pro 2000-tabellen. 

Mästerskapet går nu in i ett sex veckor långt sommaruppehåll. Nästa tävling körs den 26-27 augusti i Austin, Texas.


RESULTAT

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
Rd. 7 // Streets of Toronto (Kanada)

Race 1 
Race 2


MÄSTERSKAPSTABELL

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
// Efter 7/9 deltävlingar

1: Myles Rowe (USA), 299 p.
2: Kiko Porto (BRA), 218 p.
3: Salvador de Alba (MEX), 215 p.
4: Joel Granfors (SWE), 206 p.
5: Michael d’Orlando (USA), 206 p.

Hela tabellen