Efter första segern – Joel Granfors laddar för mer

Granfors-Saturday-01

  • Självförtroendet i topp när brittiska Formel 4 når Croft Circuit 
  • – Gillberga-sonen närmar sig mästerskapstäten med fyra racehelger kvar


Med sin första internationella formelbilsseger i bagaget är Joel Granfors redo att återuppta kampen om det brittiska Formel 4-mästerskapet den här helgen när fältet slår läger på Croft Circuit utanför Newcastle.

Granfors slog sig fram till en förlösande första seger senast det begav sig på Thruxton för tre veckor sedan, vilket – tillsammans med ytterligare tre pallplatser i de senaste sex racen – har tagit den unge Eskilstuna-sonen allt närmare tabelltoppen. 

Med fyra tävlingshelger och totalt 12 race kvar att köra ligger Granfors för tillfället fyra i sammandraget, bara 32 poäng bakom ledande Matthew Rees, i en helt öppen affär där det mycket väl kan svänga många gånger till innan medaljerna ska delas ut i slutet av oktober. 

I helgen beger sig fältet alltså till Croft, en 3.4 km lång bana som också stod värd för ett officiellt test i förra månaden. Joel Granfors fanns då regelbundet med i toppen av resultatlistan i samtliga pass som kördes.  

Croft: om banan

– Vi har varit starka nu på slutet och jag ser fram emot att fortsätta på det sättet i helgen på Croft, säger Joel Granfors. Vi testade där efter racet på Knockhill för en månad sedan och var snabba direkt, så det känns lovande. Jag gillar banan – den är ganska teknisk med en bra mix av både snabba och långsamma svängar – och självförtroendet är på topp efter min första seger. Jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle vara med och slåss där uppe igen. Det ska bli kul!

Helgen på Croft drar igång på fredag med två fria träningar. Under lördagen väntar kvalet och de första två av helgens tre race, innan det sista loppet står i fokus på söndag eftermiddag.

Live timing, radiokommentering och resultat nås som vanligt hela helgen via startsidan på www.joelgranfors.com.

Guide: så fungerar brittiska Formel 4