Fortsatta försäsongstester för Joel Granfors

Granfors-05

Joel Granfors fortsätter sitt intensiva försäsongsarbete på de brittiska öarna. De senaste veckorna har flera tester genomförts tillsammans med Fortec Motorsport.

Fokus har legat på fortsatt acklimatisering till den Formel 4-Mygale som används i mästerskapet, men också på utökad bankännedom med genomförda tester på Donington Park, Snetterton, Silverstone, Oulton Park, Brands Hatch och Thruxton.

– Jag har kommit in i det bra här borta, säger Joel Granfors (som nu också flyttat till England för att vara nära sitt team). Jag börjar förstå bilen och banorna. Vi har jobbat metodiskt och lösningsorienterat. Allting pekar åt rätt håll, men det finns självklart saker kvar att jobba på. Vi har några tester till i veckan och jag hoppas att vi fortsätter få positiva svar där. 

Även teamchefen på Fortec Motorsport, Oliver Dutton, är nöjd med arbetet så här långt.

– Joel fann sig tillrätta i teamet omedelbart och han har anpassat sig imponerande snabbt till British F4-bilen, säger Dutton. Vi har jobbat på flera olika delar sedan han kom hit, allt från kondition och styrka i gymmet till simulatorarbete. Vi har också hunnit testa på de flesta av banorna i mästerskapet och även där har han anpassat sig förvånansvärt enkelt. Jag ser fram emot att slipa vidare på de sista detaljerna inför premiären.  

Säsongsupptakten för det brittiska Formel 4-mästerskapet äger rum på Thruxton – en mycket snabb fullfartsbana strax norr om Southampton – den 8-9 maj.