Joel Granfors avslutar på pallen på Donington

Donington-35

  • Tight racing i strålande höstväder
  • – Säsongens åttonde pallplats i land


Joel Granfors inkasserade sin åttonde pallplats för säsongen i det brittiska Formel 4-mästerskapet under en underhållande tävlingshelg i idealiskt höstväder på Donington Park.

Granfors tog sig upp på pallen i det tredje och avslutande av helgens tre race, där Eskilstuna-sonen fanns med i en frenetisk kamp om positionerna närmast bakom bortflyende ledaren Matthew Rees.

Granfors startade loppet som fyra, men kunde efter 20 intensiva racingminuter ta målflagg som trea efter otaliga dueller och placeringsskiften i ett av årets mest publikfriande race.

Granfors, som var ensam förare hos Fortec-stallet den här helgen, säkrade pallplatsen med en sista avgörande omkörning på JHR:s McKenzy Cresswell ett par varv från mål.

Den 16-årige svensken avslutade därmed på topp efter två åttondeplatser i de två föregående racen. 

– Det sista racet var riktigt kul att köra, och jag har förstått på reaktionerna att det var ganska underhållande att titta på ocksåsäger Joel Granfors. Det var tight racing, men oftast schysst, och vi var fyra-fem bilar inom en sekund långa stunder. Det var skönt att få avsluta med en pallplats efter en helg då vi inledningsvis inte riktigt hade farten men sakta men säkert har arbetat oss ikapp.  

I och med helgens resultat behåller Joel Granfors sin fjärdeplats i mästerskapet, 21 poäng från medalj där Cresswell just nu huserar som trea. Säsongsfinalen för brittiska Formel 4 avgörs på Brands Hatch den 22-24 oktober. 


RESULTAT

F4 British Championship
Rd. 9 | Donington Park

Race 1 | Race 2 | Race 3MÄSTERSKAPSTABELL

F4 British Championship
Efter 9/10 deltävlingar

1: Matthew Rees (GBR), 296 p.
2: Matias Zagazeta (PER), 284 p.
3: McKenzy Cresswell (GBR), 249 p.
4: Joel Granfors (SWE), 228 p.
5: James Hedley (GBR), 210 p.

Fullständig tabell