Joel Granfors blickar framåt efter tuff helg i Wisconsin

USFPro

// Stökigt för USF Pro 2000-fältet på Road America
// Eskilstuna-sonen säkrar teamets bästa resultat under motig helg


Joel Granfors körde hem Exclusive Autosport-stallets bästa resultat för helgen under en besvärlig USF Pro 2000-deltävling för teamet på Road America.

Granfors fick med sig en sjätteplats som bästa resultat i det andra av helgens två race i Wisconsin, där en osedvanlig brist på fart satte punkt för den senaste tidens framgångar med tre raka pallplatser i de föregående tre deltävlingarna.   

– Det här var en riktigt tung helg för hela teamet, men det som inte dödar gör dig starkare, säger Joel Granfors. Vi hade helt enkelt inte farten här, och det i sin tur gör en mer utsatt för saker och ting nere i fältet. Det blir en ond spiral. I det första racet fick jag dessutom en drive-through, vilket så klart inte hjälpte, och i Race 2 hade vi alldeles för dålig fart rakt fram. En riktigt tuff helg som vi kommer lära oss av, och sedan glömma.   

Nästa deltävling för USF Pro 2000 avgörs på Mid-Ohio Sports Car Course den 1-2 juli. Redan nu till veckan beger sig Granfors och Exclusive Autosport till just Mid-Ohio för ett sedan tidigare inplanerat test, som nu blir extra viktigt.

– Det är bra att vi har ett test om bara ett par dagar, avslutar Joel Granfors. Det behöver vi just nu för att ta reda på vad som gick fel här i helgen. Det har varit väldigt kämpigt, men sådan är motorsporten ibland och det som räknas är hur man tar sig ur det. Vi vet att vi kan mycket bättre än så här, och vi kommer att komma tillbaka. 

Granfors anlände till Road America som tvåa i USF Pro 2000-tabellen, men tappar nu till fjärde plats när halva säsongen är avklarad.


RESULTAT

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
Rd. 5 // Road America (USA)

Race 1 
Race 2


MÄSTERSKAPSTABELL

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
// Efter 5/9 deltävlingar

1: Myles Rowe (USA), 209 p.
2: Francesco Pizzi (ITA), 161 p.
3: Kiko Porto (BRA), 159 p.
4: Joel Granfors (SWE), 154 p.
5: Salvador de Alba (MEX), 142 p.

Hela tabellen