Joel Granfors genomför första testet med Fortec Motorsport i England

3000
  • Uppladdningen igång inför Formel 4-debuten
  • Två konstruktiva testdagar avverkade på Snetterton


Joel Granfors har genomfört sitt första test på brittisk mark inför den stundande internationella formelbilsdebuten i F4 British Championship.

Granfors fanns på plats med sitt nya team, Fortec Motorsport, under två intensiva testdagar på Snetterton-banan utanför Norwich under onsdagen och torsdagen, då han för första gången fick stifta bekantskap med den bil han kommer att köra i det brittiska Formel 4-mästerskapet den här säsongen.

Testet avlöpte utan problem i goda väderförhållanden, och gav Granfors en bra grund att stå på inför den fortsatta försäsongen och uppbyggnaden till det första racet på Thruxton i början av maj.

– Det har varit ett bra test, klart positivt, säger Joel Granfors. Jag fick många varv i kroppen och vi hann med allt vi ville testa. Jag tycker att jag kom in i det ganska snabbt. Självklart finns det en del att jobba på, men teamet var nöjda och kommunikationen med ingenjörerna har fungerat direkt. Det är verkligen proffsigt på alla sätt här borta. 

Granfors, som under 2020 tog hem såväl Formula Nordic som Aquila Synergy Cup hemma i Sverige, är för tillfället mitt uppe i en tre veckor lång vistelse på de brittiska öarna – med ytterligare tester inplanerade under de kommande veckorna.

Granfors har också i dagarna spenderat en hel del tid i Fortec Motorsports lokaler i Daventry, inte långt från den berömda F1-banan Silverstone.

– Teamet har jättefina lokaler, avslutar Joel Granfors. Deras workshop håller extremt hög standard. Det är verkligen ordning och reda. Det finns ett litet gym, och dessutom har de en egen simulator där vi kommer förbereda oss inför racen. Förutsättningarna är bra och jag känner mig redan som hemma.

Med som förarcoach under försäsongen finns den regerande brittiska Formel 4-mästaren Luke Browning, som tog hem fjolårets titel tävlandes just för Fortec Motorsport.  

Joel Granfors är den förste föraren som officiellt bekräftats av Fortec Motorsport inför den här säsongen, men ytterligare minst två namn väntas bli klara inom kort. 

Totalt är sex team redan klara för F4 British Championship 2021, med mer än två månader alltjämt kvar till premiär.