Joel Granfors i mästerskapsledning när GB3 når Donington Park

50-AASF7792
  • Självförtroendet i topp för Fortec-svensken efter första segern 
  • Fullt fokus när GB3-säsongen fortsätter på anrik motormark 


Joel Granfors beger sig till Donington Park den här helgen med målsättningen att försvara sin mästerskapsledning i säsongens tredje GB3-deltävling. 

Granfors tog över taktpinnen i det brittiska mästerskapet med en riktig styrkedemonstration på Silverstone senast, där Eskilstuna-sonen slog till med dubbla pole positions, sin första seger för säsongen, och en uppseendeväckande uppkörning från 20:e till nionde plats i det avslutande racet med omvänd startordning. 

Den insatsen har placerat Granfors i knapp tabelltopp, tre poäng före britten Luke Browning, när GB3-cirkusen nu drar vidare till kuperade Donington Park – en annan av Englands mest anrika banor – för nästa sammandrabbning.

BANAN: Donington Park

– Kul att leda mästerskapet, och vi hade en bra helg senast på Silverstone, säger Joel Granfors. Man kan inte ha något annat än gott självförtroende efter en sådan helg, så jag är riktigt taggad. Vi har bevisligen farten för att slåss allra längst fram i både kval och race, och jag kan inte se varför vi inte skulle ha samma förutsättningar på Donington. Det är bara att mata på och försöka göra samma sak igen. 

Helgens GB3-tävlingar följer det sedvanliga upplägget, med test och träning under torsdagen och fredagen följt av kval och tre stycken race under lördag-söndag. 

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Alla race under 2022 streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.