Joel Granfors klättrar vidare – klar för GB3

GranforsGB34


Nytt kontrakt på plats med Fortec Motorsport
Tar sikte mot toppen i klassiskt racingmästerskap


Joel Granfors kommer att ta nästa stora steg i karriären när han avancerar till den brittiska racingserien GB3 – Englands främsta formelbilsmästerskap – under 2022.
 

Granfors slutade fyra totalt i brittiska Formel 4 förra året, då han också fanns med i titelstriden hela vägen in i finalen under en stark debutsäsong på den internationella racingscenen.
 
Den 16-årige Eskilstunasonen har nu skrivit på ett kontrakt som tar honom till nästa nivå på karriärstegen i GB3; tidigare känt som brittiska Formel 3. Granfors kommer att fortsätta tävla för Fortec Motorsport, samma team som han representerade förra året i Formel 4.
 
– Jag är glad att ta steget upp till GB3 den här säsongen, säger Joel Granfors. Jag testade bilen för första gången i november, och sedan dess har det varit en väldigt intressant vinter. Vi har haft många erbjudanden att ta ställning till, men nu har vi ett paket på plats med Fortec som känns väldigt starkt. Vi lärde oss mycket tillsammans i fjol och målet är att slåss om mästerskapet. Jag känner att GB3 är helt rätt plats för mig den här säsongen och jag kan knappt vänta till premiären! 

GB3, som alltså har sina rötter i det anrika brittiska Formel 3-mästerskapet, inleder i år en ny era med uppdaterade chassin och vässade motorer. Den nya tekniska specifikationen gör bilarna både snabbare och mer spektakulära än förut, samtidigt som förarsäkerheten skärps genom införandet av en så kallad halo-konstruktion runt sittbrunnen.

LÄS MER: GB3 – Bilen (Tatuus MSV-022 GB3)
 
Intresset för mästerskapet är stort inför 2022, med 16 förare och nio team redan officiellt anmälda när mer än två månader återstår till premiär. I Fortec-stallets föraruppställning har, förutom Joel Granfors, också danske andreårsföraren Mikkel Grundtvig bekräftats så här långt.
 
– Det är med stor glädje vi hälsar Joel välkommen tillbaka till oss på Fortec för ytterligare en säsong tillsammans, säger Oliver Dutton (teamchef). Han var en stor tillgång förra året i Formel 4 och hittade farten omedelbart i GB3-testerna i vintras. Hans körstil passar den här bilen väldigt väl. Jag är övertygad om att Joel kommer vara med där framme från start, och vi ser med spänning fram emot ännu en framgångsrik säsong tillsammans.
 
Årets GB3-säsong omfattar åtta tävlingshelger, varav sju äger rum i England och en på den beryktade Formel 1-banan Spa-Francorchamps i Belgien. Vid varje deltävling körs tre race. 
 
Mästerskapet inleds på Oulton Park utanför Liverpool den 16-18 april.     


GB3 Championship – Partnered by the BRDC

16-18 april: Oulton Park
7-8 maj: Silverstone GP
28-29 maj: Donington Park
25-26 juni: Snetterton
23-24 juli: Spa-Francorchamps
30-31 juli: Silverstone GP
10-11 september: Brands Hatch
15-16 oktober: Donington Park


För mer information: www.gb-3.net