Joel Granfors redo för titelavgörandet i GB3

50-4MDH0397
  • Granfors vs. Browning i Englands största formelbilsmästerskap
  • Högdramatisk final väntar på klassiska Donington Park


I helgen ska det avgöras: Joel Granfors ställs mot Luke Browning i en ren, rak duell om titeln i det brittiska formelbilsmästerskapet GB3. 
 

Finalavgörandet äger rum på Donington Park, där ett 100-tal poäng alltjämt finns att köra om i de tre race som ska avverkas. Browning och Granfors anländer åtskilda av bara 16,5 efter en intensiv säsong. 

Mästerskapsinitiativet har pendlat mellan de två huvudrivalerna från första stund, och inför slutstriden är det Browning som återfinns allra högst upp i tabellen – med en hungrande Granfors hack i häl.

– Jag är extremt motiverad inför finalen, säger Joel Granfors. Jag åker dit som tvåa och har inget att förlora. Jag kommer ge allt och ta mig an den här helgen precis som vilken som helst. Det blir full attack hela vägen. 

Helgens besök blir det andra för GB3 på Donington Park den här säsongen. Vid den senaste visiten, i slutet av maj, höll Browning och Granfors jämna steg – och drogs till och med in i en gemensam incident som tvingade dem båda att bryta det första racet för helgen.


BANAN: Donington Park

Granfors hade dock startat just det loppet från pole position; en faktor som gör Fortec-svensken extra optimistisk inför finalen. 

– Kvalet kommer att bli viktigt i helgen, och där vet vi att vi hade en bra bil på Donington Park senast, avrundar Joel Granfors. Teamet har varit snabba där genom åren. Om vi kan ta pole kommer det innebära en stor fördel i helgen. Jag känner verkligen ingen press, åtminstone inte just nu, utan kan bara gå ut och leverera allt jag har. Jag ser fram emot det!

GB3-finalen inleds med tester och träning på torsdag och fredag. Därefter väntar säsongens sista kval på lördag förmiddag, följt av Race 1 senare samma dag. De direkt avgörande två sista loppen körs på söndag.

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Alla race under finalhelgen streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.