Joel Granfors skiftar fokus mot 2024

GB_TOR_071523_11898

Joel Granfors kommer inte att köra de sista två deltävlingarna i årets USF Pro 2000-mästerskap utan riktar istället all kraft och fokus mot säsongen 2024.
 
Beslutet har fattats i fullt samråd med Granfors team, Exclusive Autosport, och innebär att Eskilstuna-sonen står över de säsongsavslutande loppen på Circuit of the Americas (COTA) och Portland International Raceway. 
 
– Självklart hade det varit kul att slutföra säsongen, men allt sammantaget är det här rätt beslut på längre sikt, säger Joel Granfors. Vi har tänkt igenom det här noga tillsammans med teamet och alla andra som är involverade i min satsning, och alla är helt överens om att det här är bästa vägen framåt. Jag önskar teamet lycka till under de här avslutande tävlingarna.
 
Granfors är för närvarande femma i USF Pro 2000-tabellen efter en stark första säsong på den amerikanska racingscenen. Med bara två deltävlingar kvar, och mästerskapsledaren utom räckhåll i jakten på det kritiska titelstipendiet som möjliggör avancemang till INDY NXT, väljer dock Granfors nu att agera därefter och styra om sina resurser.
 
– Jag är här för att tävla, men framför allt är jag här för att vinna, fortsätter Joel Granfors. Det här sätter mig i det bästa läget att faktiskt kunna göra just det 2024 och framåt. Jag vill tacka Exclusive Autosport, Corpay och mina sponsorer för deras stöd och jag ser fram emot att vara tillbaka på banan snart igen!
 
Granfors tog steget till USA den här säsongen efter att ha slutat tvåa i brittiska GB3 (tidigare brittiska Formel 3) under 2022. Trots en helt ny kontinent med nya banor på INDYCAR:s supportstege lyckades Granfors ta hem segern på klassiska Indianapolis Motor Speedway i maj. Han har också kört hem ytterligare två pallplatser under säsongen.
 
– Det har varit en ära att ha Joel med oss i #92 Exclusive Autosport Corpay-bilen i USF Pro 2000 den här säsongen, säger teamchefen Michael Duncalfe. Vi känner alla att det bästa just nu är att rikta tid och resurser mot 2024. Som ett resultat av det kommer Joel tyvärr inte att vara med oss på COTA och Portland, men vi ser fram emot att ha honom tillbaka i bilen snart.
 
Vid 18 års ålder har Granfors varit en av de yngsta förarna i USF Pro 2000-fältet den här säsongen. I erfarenhetsbanken lägger sörmlänningen från 2023 bland annat lyckade debutinsatser på såväl en stadsbana som en oval, med snabbaste varv på gatorna i St. Petersburg, Florida, och en pallplats på Lucas Oil Raceway-ovalen i Indianapolis.
 
Mer information om Joel Granfors karriär kommer att kommuniceras framöver.