Joel Granfors spänner bågen efter lovande USA-premiär

SpringTraining-56

// USF Pro 2000 tillbaka i rampljuset på Sebring International Raceway 
// Eskilstuna-sonen redo för årets andra deltävling


Efter en premiär som lovade högt återvänder Joel Granfors till USA den här helgen för säsongens andra deltävling i USF Pro 2000.

Granfors stod för ett respektingivande intåg i den tuffa INDYCAR-supportklassen när han noterades för hela helgens snabbaste varv i upptakten i St. Petersburg för tre veckor sedan – tillika sörmlänningens debut på en stadsbana.

I helgen omgrupperar mästerskapet bara några timmar längre bort i Florida, närmare bestämt på Sebring International Raceway. Den sex kilometer långa banan, som nyligen stod värd för säsongspremiären av sportvagns-VM (FIA WEC), har varit flitigt använd för tester under vintern – men nu är det alltså upp till bevis i skarpt läge för Granfors och company.

– Jag gillar Sebring, säger Joel Granfors. Det är där jag kört majoriteten av alla mina varv i den här bilen så här långt, och testerna har gått bra. Jag är riktigt taggad efter premiären och med tanke på farten vi hade i St. Pete, där jag aldrig hade varit förut, känns det så klart lovande. Det ska bli väldigt intressant att komma till en ”vanlig” bana och se hur vi kan prestera där. Det är många om budet, men jag tror att vi är redo att slåss i toppen.

Granfors fart på stadsbanan i St. Petersburg var tydlig för alla att se, men rent resultatmässigt präglades premiären av ett missat kval och ett utgångsläge längst bak i det 20 bilar stora fältet. Eskilstuna-sonen lyckades dock reparera delar av skadan med en nionde respektive åttonde plats i de två race som kördes, och till Sebring anländer han nu som sexa i mästerskapet – bäst placerad av Exclusive Autosport-teamets fyra förare.

GUIDE: Allt du behöver veta om USF Pro 2000 

Helgens tävlingar körs på fredag och lördag. Även denna gång väntar två stycken race; ett på fredag kväll svensk tid, och ett ganska precis 24 timmar senare på lördag. 

Alla race under säsongen streamas live och går att se på bland annat usfpro2000.com.


TIDSSCHEMA (svensk tid)

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
Rd. 2 // Sebring (USA)

Fredag 24 mars
Träning: 13.35-14.05
Kval 1: 17.55-18.20
Race 1: 21.00-21.40

Lördag 25 mars
Kval 2: 15.00-15.25
Race 2: 20.30-21.10


LIVESTREAM & TIMING 
www.usfpro2000.com
USF Pro Championships App


MÄSTERSKAPSTABELL

USF Pro 2000 Presented by Cooper Tires
// Efter 1/9 deltävlingar

1: Myles Rowe (USA), 53 p.
2: Kiko Porto (BRA), 50 p.
3: Christian Brooks (USA), 47 p.
4: Francesco Pizzi (ITA), 38 p.
5: Jace Denmark (USA), 37 p.
6: Joel Granfors (SWE), 26 p.

Hela tabellen