Joel Granfors startar auktion till förmån för Musikhjälpen

50-DD213688
  • Auktionerar ut fartfylld racingaktivitet i Eskilstuna
  • Musikhjälpen 2022: för en tryggare barndom på flykt från krig


Joel Granfors har startat en auktion till förmån för Musikhjälpen, som varje år samlar in pengar till en undanskymd humanitär katastrof. Årets tema är “en tryggare barndom på flykt från krig”.

Granfors, som slutade tvåa i den brittiska formelbilsserien GB3 den här säsongen, auktionerar ut en racingaktivitet på hemmanbanan GTR Motorpark i Eskilstuna för två personer under 2023. Vinnaren samt en vän kommer att skjutsas runt banan i full fart i en potent sportbil, samt bjudas på tips för att utveckla sin egen körning.

Alla pengar kommer att gå till Musikhjälpens insamling för en tryggare barndom på flykt från krig.


– Det känns fint att kunna dra mitt strå till stacken på det här sättet, säger Joel Granfors. Musikhjälpen är ett fantastiskt initiativ och självklart vill man hjälpa till på sitt eget lilla sätt. Det ska bli så kul att få träffa vinnarna och ge dem en riktig adrenalinkick nästa år! Jag hoppas att så många som möjligt budar på det här, för upplevelsen i sig men framför allt för den goda sakens skull. Nu kör vi!

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Under en vecka i december varje år sänds programmet direkt dygnet runt i P3 och SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. I fjol samlades över 54 miljoner kronor in till ändamålet “en värld utan barnarbete”.

Årets upplaga av Musikhjälpen sänds den 12-18 december från Kungstorget i Göteborg. Programledare är Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson.