Joel Granfors testar FIA Formel 3 i Spanien

50 (3)_2_saturday
  • Eskilstuna-föraren kör tre dagar på Jerez-banan
  • Testar för brittiska storteamet Carlin


Joel Granfors kommer att debutera bakom ratten i en FIA Formel 3-bil den här veckan när han deltar i ett officiellt test i Jerez, Spanien.

Granfors – som för närvarande är involverad i en titelstrid i det brittiska GB3-mästerskapet – får sin första smak av den Formel 1-supportande FIA F3-kategorin med tre dagars körning för det välkända Carlin-teamet på onsdag-fredag.     
 
– Det ska bli spännande att få den här chansen att köra en FIA F3-bil för första gången, säger Joel Granfors. Jag ser verkligen fram emot att testa den nere i Jerez den här veckan, och att få jobba med Carlin som är ett av de största teamen i den här sporten. Fokus kommer ligga på att helt enkelt lära sig bilen och få en första känsla för mästerskapet. Förhoppningsvis kan vi ha tre produktiva dagar.


Granfors testdebut i den 380 hästkrafter starka, Dallara-byggda FIA F3-bilen sker alltså för det brittiska Carlin-teamet; ett av de absolut mest meriterade stallen i internationell formelbilsracing.

Bland otaliga framgångar märks tunga titlar i bland annat Formel 2, Formel 3, Formel 4 och Indy Lights, och totalt har över 200 förare passerat genom teamets dörrar på sin väg mot den yttersta toppen – däribland namn som Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Lando Norris och George Russell. 

FIA Formel 3 är en central karriärklass på trappan mot Formel 1. Samtliga race körs ihop med Grand Prix-cirkusen och totalt utgörs startfältet av tio team och 30 bilar. 

För mer information om FIA F3: www.fiaformula3.com