Joel Granfors testar GB3 på Snetterton

Fortec-7

  • Eskilstuna-sonen testar högsta nivån av brittisk formelbilsracing nästa vecka
  • Kör för två toppteam i efterträdaren till brittiska Formel 3


Joel Granfors kommer att genomföra ett första test i formelbilsklassen GB3, efterföljaren till det anrika brittiska Formel 3-mästerskapet, nästa vecka under två dagar med två olika team på Snetterton.  

Testet är ett led i utvärderingen inför 2022 för 16-årige Granfors, som i år slutade fyra totalt i det konkurrenskraftiga brittiska Formel 4-mästerskapet under sin första säsong i internationell racing. Granfors vann under året ett race, stod på pallen åtta gånger och satte ett nytt banrekord.

Testet i GB3 – serien ovanför Formel 4 på den brittiska racingtrappan – kommer att äga rum på tisdag och onsdag. Granfors kommer under den första dagen att köra för Fortec Motorsport, som han också tävlat för under 2021 i Formel 4. Under dag två flyttar Eskilstuna-sonen sedan över till Chris Dittmann Racing, som slutade tvåa totalt i GB3 den här säsongen med britten Ayrton Simmons.

– Det känns spännande att få åka till Snetterton för mitt första GB3-test, säger Joel Granfors. GB3 är det naturliga steget från Formel 4 och ett av de mästerskap vi tittar allra närmast på inför nästa säsong. Det här testet kommer att ge mig en bra första uppfattning om bilen, och framför allt den vassare aerodynamiken och downforcenivån. Jag ser fram emot att jobba både med gänget på Fortec, som jag känner väl, och med Chris Dittmann Racing under de här två dagarna.

GB3 var fram till ett namnbyte i augusti 2021 känt som brittiska Formel 3; ett av motorsportens mest klassiska mästerskap som fostrat namn som Ayrton Senna, Stefan ”Lill-Lövis” Johansson och Mika Häkkinen.

Serien tillämpar ett så kallat enhetsreglemente, med tekniskt identiska bilar byggda av chassikonstruktören Tatuus. Däcken levereras av Pirelli och 2.0-litersmotorerna, som utvecklar runt 250 hk, av Mountune.

För mer information: www.gb-3.net