Joel Granfors tillbaka på vinnarbanan

50-AASF9775
  • Eskilstuna-sonen siktar på guldkantad repris på Silverstone 
  • Viktig helg väntar i striden om GB3-titeln


Bara några dagar efter besöket på Spa-Francorchamps är Joel Granfors tillbaka i händelsernas centrum för en ny, viktig sammandrabbning i kampen om GB3-titeln.

Det brittiska formelbilsmästerskapet återvänder till England i helgen efter gästspelet i Belgien, där de alltmer framträdande huvudrivalerna om GB3-guldet – Granfors och totalledande Luke Browning – på nytt satte tempot.

Granfors återfinns för tillfället 30.5 poäng bakom Browning i sammandraget när bara tre deltävlingar återstår; men inför helgens aktiviteter är det Eskilstuna-föraren som har störst anledning att le. 

Näst ut på agendan är nämligen ett återbesök på anrika Silverstone – där Granfors var i storslagen form vid GB3-seriens tidigare visit i våras och vann från pole position. 

BANAN: Silverstone

Lägg till det faktum att Fortec-svenskens tidsmässiga övertag i kvalet den gången skrevs till över tre tiondelar – ett betydande avstånd i de här sammanhangen – och det finns goda skäl till optimism inför säsongens sjätte deltävling.

– Silverstone var min bästa helg hittills när vi var där i våras, och jag har väldigt goda minnen därifrån, säger Joel Granfors. Det blir en viktig helg för oss och jag vet att jag måste göra det mesta av den. Jag är redo. Vi har ett riktigt bra paket på Silverstone och det vore konstigt att sikta på något annat än seger i det här läget. Det är bara att ge allt vi har!

GB3-tävlingarna på Silverstone inleds med totalt sju stycken testpass på torsdag och fredag. Insatserna höjs sedan under lördagen med kval och det första av helgens tre race. De två avslutande loppen körs på söndag. 

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Alla race under 2022 streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.