Joel Granfors tillbaka till Thruxton med vind i seglen

KnockhillBF4-26
  • Brittiska Formel 4 återvänder till premiärbanan 
  • Dubbelpall då, dubbelpall senast: Granfors allt närmare första segern


Med fyra andraplatser i bagaget, och en stigande formkurva, är Joel Granfors redo att fortsätta jakten på den första internationella racingsegern när brittiska Formel 4 i helgen återvänder till ultrasnabba Thruxton.

Granfors går in i helgens tävlingar, som utgör startskottet för den andra halvan av årets säsong, fylld av optimism. En stark helg senast på skotska Knockhill renderade två besök på pallen – tvåa två gånger om – samtidigt som Eskilstuna-föraren gjorde sitt bästa tidskval för säsongen så här långt. 

Inte nog med det. När mästerskapet nu återvänder till Thruxton i södra England är det med minst sagt goda minnen som Granfors kommer till start. I säsongsupptakten här i maj månad blev det nämligen också dubbla pallbesök – som dubbel tvåa även då – i en explosiv debut för Granfors på den internationella formelbilsarenan. 

– Jag känner mig väldigt optimistisk inför Thruxton, säger Joel Granfors. Vi hade riktigt bra fart där i premiären och sedan dess har jag samlat på mig mycket mer erfarenhet. Det innebär att vi kan använda tiden på träningen lite mer effektivt i jakten på de där sista hundradelarna – för det kommer att bli jämnt. Det är alltid fantastisk racing på Thruxton.

Thruxton: om banan

Granfors gjorde sin fartmässigt starkaste helg hittills senast det begav sig på Knockhill för två veckor sedan, med en andraplats i kvalet – bara 13 tusendelar från pole – och en intensiv klappjakt bakom Argenti-stallets Matias Zagazeta i kamp om segrarna. 

Granfors, som genomgående var den snabbaste av Fortec-teamets tre förare under tävlingarna i Skottland, tog målflagg bara en halvsekund bakom Zagazeta i helgens avslutande race – och känner att den första segern kommer allt närmare. 

– Knockhill var en bra helg för oss, fortsätter Joel Granfors. Vi har testat en hel del saker på bilen på senare tid och nu kan jag köra den på det sätt jag vill. Vi har haft fyra andraplatser – två senast och två just här på Thruxton – så nu gäller det att bygga vidare på det och fortsätta ladda mot första segern.

Joel Granfors äntrar helgens Formel 4-evenemang som femma i förarmästerskapet. Tävlingarna på Thruxton inleds med fri träning på fredag, följt av kval och två race på lördag. Det avslutande heatet, Race 3, körs på söndag.

Live timing, radiokommentering och resultat nås som vanligt hela helgen via startsidan på www.joelgranfors.com.

Guide: så fungerar brittiska Formel 4