Joel trea på lovande testdag inför Knockhill-helgen

GRANFORS-004 (2)

Joel noterades för dagens tredje snabbaste tid när brittiska Formel 4 sammanstrålade på Knockhill i Skottland under tisdagen för ett officiellt test inför helgens tävlingar på samma bana.

Joel, som aldrig tidigare satt sin fot på den kuperade anläggningen utanför Edinburgh, fanns genomgående med i toppen av resultatlistan i de fyra pass som kördes under dagen och avslutade alltså som trea totalt – bara en ynka hundradel från förstaplatsen.

Han noterades också för absolut snabbaste tid på listan över så kallade idealvarv, där varje förares samtliga personbästa sektortider läggs ihop till en “perfekt” teoretisk tid.

– Det har varit en riktigt bra dag, kommenterar Joel Granfors. Första gången för mig här på Knockhill, och det är en kul bana att köra. Särskilt den blinda chikanen på baksidan – man ser bokstavligt talat bara himlen när man styr in över krönet! Jag tycker att förändringarna vi gjorde på bilen mot slutet av helgen på Oulton Park senast verkligen känns rätt. Jag kan bära med mig mycket mer fart in i kurvorna och bilen beter sig mer som jag vill. Jag tror att vi har hittat något bra och jag är förväntansfull inför att komma tillbaka hit i helgen och köra om det på riktigt i racen.