Joel vinner på Thruxton!

KnockhillBF4-45

Joel har tagit sin första seger i brittiska Formel 4, och i internationell racing, i en spektakulär framstormning från tionde plats på gridden i Race 2 på Thruxton på lördagseftermiddagen.

Joel klättrade kraftigt direkt på det första varvet, där han gick från tionde till femte plats innan han fortsatte att bocka av konkurrent för konkurrent på sin väg fram till täten.

Attacken för ledning kom på varv nio, när Joel opportunistiskt svepte förbi Abbi Pulling.

Pulling klängde sig dock kvar i Joels slipstream och satte in en motattack några varv senare, med kontakt i sista chikanen som följd, men Joel behöll ledarsitsen i ett ytterst underhållande lopp där topp sex vid ett tillfälle skildes åt av bara 1.3 sekunder.

Joel underströk sin fart genom att noteras för loppets snabbaste varv, vilket – tillsammans med racesegern och hans ytterligare bonuspoäng för att ha avancerat nio platser på den omvända gridden – nu placerar honom bara 38 poäng från mästerskapsledning.

– Wow! Vilket race – helt galet. Jag trodde att vi skulle krascha redan på det första varvet när vi var fyra-fem bilar i bredd genom komplexet efter start, men på något sätt kom jag igenom det där och tog fem platser direkt. Sedan laddade jag på för fullt med den fart jag hade, kom ikapp bilarna framför, och lyckades köra om allihop. Vi har jobbat hårt för detta, så det betyder verkligen massor. Stort tack till teamet för ett bra jobb. Helt fantastiskt!

Helgen på Thruxton avslutas på söndagen med Race 3.