Klassiska Silverstone näst ut för Joel Granfors

OultonParkJG-84
  • Eskilstuna-sonen redo för säsongens andra GB3-deltävling
  • Siktet högt ställt efter pallen i premiären 


Säsongens andra GB3-deltävling tar den brittiska formelbilseliten till mytomspunnen mark när anrika F1-banan Silverstone står för dörren. Joel Granfors går in i helgens tävlingar stärkt av en bra premiär i påskas – och han vet att det finns potential för mer.

Granfors fick en lovande start på sin debutsäsong i GB3-mästerskapet när han direkt tog sig upp på pallen under öppningshelgen på Oulton Park. En tredjeplats, dessutom som bäste rookie, visade att farten finns där redan från start – men sörmlänningen själv betraktar premiären som långt ifrån perfekt. 

BANAN: Silverstone

– Det var en bra genomkörare, och vi fick med oss bra med poängsäger Joel Granfors. Samtidigt var det en ganska stökig helg med många moment som inte gick vår väg, bland annat en bestraffning och ett problem med växellådan i det första racet. Farten var egentligen ännu bättre – vi var tvåa i kvalet, några hundradelar från pole – och jag hoppas att vi kan få en lite smidigare resa i helgen här på Silverstone.  

Helgens tävlingar körs på den fullständiga GP-slingan på Silverstone, alltså på exakt samma bana där Formel 1-VM årligen arrangerar Storbritanniens Grand Prix. 

– Det är en väldigt rolig bana, och väldigt annorlunda mot Oulton Parkavrundar Joel Granfors. Det var nästan omöjligt att köra om där, men Silverstone är mycket bredare och bjuder in till bättre racing, så jag tror att vi kan se fram emot tre häftiga race. Särskilt loppet med omvänd startordning borde kunna bli betydligt mer händelserikt. Vi har varit snabba på testerna på Silverstone och jag hoppas förstås att vi är med där framme och slåss. 

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Joel Granfors ligger för tillfället delad fyra totalt i GB3-tabellen.

Helgens arrangemang inleds i morgon torsdag med fyra testpass, följt av ytterligare två på fredag. Under lördagen körs tidskvalet samt det första av helgens tre race, innan tävlingarna avslutas på söndag med Race 2 och Race 3. I det sista används omvänd startordning.  

Alla race under 2022 streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.