Lärorikt första Formel 3-test för Joel Granfors

JerezF3test-56
  • Fullbordar tredagarstest i Jerez
  • Sätter Carlin-teamets snabbaste tid 


Joel Granfors arbetade sig igenom tre lärorika dagar och kom snabbt upp i fart i sin första bekantskap med F1-supportserien FIA Formel 3 vid veckans officiella test i spanska Jerez.

Granfors tog plats i en av det brittiska Carlin-teamets bilar under testet, som sträckte sig över onsdagen, torsdagen och fredagen.   

Granfors tillryggalade totalt 223 varv runt den 4.4 km långa Jerez-banan, och noterade veckans snabbaste tid bland samtliga de förare som Carlin-stallet mönstrade under testets tre dagar.

I teamets föraruppställning fanns också bland andra amerikanen Hunter Yeany, som tävlat i FIA Formel 3 både 2021 och 2022, samt fransosen Hadrien David – tvåa i Formula Regional European Championship förra säsongen.  
 
– Det har varit ett bra test och jag har lärt mig mycket, säger Joel Granfors. F3-bilen kräver en helt annan körstil än vad jag blivit van vid i GB3 – här gäller det verkligen att ta hand om däcken – men jag tycker ändå att jag kom in i det ganska fort. Det har gått bättre och bättre och mot slutet av den sista dagen fick vi till en väldigt bra racesimulering. Det har varit intressant att se hur teamet jobbar och att få en första inblick i den här depån. Jag är verkligen sugen på mer. 

För Joel Granfors väntar nu närmast det raffinerade titelavgörandet i brittiska GB3, där Eskilstuna-sonen slåss om mästerskapet mot engelsmannen Luke Browning. Avgörandet står på Donington Park den 14-16 oktober. 

För mer information om veckans FIA F3-test: www.fiaformula3.com