Pallsviten fortsätter för Joel Granfors

Granfors_01 (5)

  • Gillberga-sonen allt närmare mästerskapstoppen i brittiska Formel 4
  • – Levererar tre starka race på Croft
  • – Bärgar femte pallplatsen på senaste nio loppen 


Joel Granfors körde hem ännu en pallplats i brittiska Formel 4 vid helgens tävlingar på Croft-banan utanför Newcastle, och fortsätter att ta sig allt närmare i en tilltagande titelstrid.

Granfors gick in i helgens tävlingar med vind i seglen efter sin första seger i mästerskapet senast på Thruxton, och med ytterligare tre pallplatser i bagaget från de senaste sex racen.

Det formen skulle också komma att hålla i sig, när Granfors direkt tog sig upp på pallen som tvåa i det första av helgens tre race – efter en avancerad omkörning på dåvarande mästerskapsledaren Matthew Rees.

Granfors startade loppet som trea, men fick slagläge på Rees halvvägs runt det första varvet och lyckades till slut – efter en 20 sekunder lång manöver – drifta sig förbi walesaren i en effektfull sladd.

– Kul att se att formen håller i sig och att vi återigen kunde ta oss upp på pallen, säger Joel Granfors. Jag visste att JHR (som Rees kör för) är väldigt snabba i början av racen, så det var viktigt att försöka ta sig förbi direkt. Jag tog chansen när den kom och det var absolut en bra start på helgen.    

Granfors fortsatte sedan att plocka viktiga mästerskapspoäng i Race 2, där omvänd startordning appliceras. Från 14:e ruta kunde Fortec-svensken effektivt glida igenom först en tumultartad start, och därefter en förvirrande situation i samband med att säkerhetsbilen kallades ut, på sin väg mot åttonde plats vid målflagg.  

Gillberga-sonen avrundade sedan helgen med en fjärdeplats i söndagens avslutande Race 3, där han på nytt svepte förbi Rees i en ny viktig omkörning. 

Granfors är kvar som fyra i mästerskapstabellen efter helgens tävlingar, men har närmat sig täten ytterligare. 16-åringen är nu bara 28 poäng bakom nye ledaren Matias Zagazeta, och endast tre från medaljplats. Tre deltävlingar återstår.

– Det börjar bli tight i mästerskapet, och med formen vi har just nu kan allting hända, avslutar Joel Granfors. Det har varit ännu en stabil helg här på Croft och vi har nu haft fem pallplatser i de senaste nio racen. Vi måste bara fortsätta att göra det vi gör, och förbättra oss där vi kan, så kommer det här att bli en väldigt spännande avslutning på säsongen! 

Brittiska Formel 4 är tillbaka i hetluften redan nästa helg (25-26 september) på anrika F1-banan Silverstone. 


RESULTAT

F4 British Championship
Rd. 7 | Croft

Race 1 | Race 2 Race 3

MÄSTERSKAPSTABELL

F4 British Championship
Efter 7/10 deltävlingar

1: Matias Zagazeta (PER), 220 p.
2: Matthew Rees (GBR), 215 p.
3: McKenzy Cresswell (GBR), 195 p.
4: Joel Granfors (SWE), 192 p.
5: James Hedley (GBR), 185 p.

Fullständig tabell