Silverstone nästa för formstark Joel Granfors

Granfors_03

  • Brittiska Formel 4 når anrik mark för viktigt slag i titelstriden
  • – Granfors fyra totalt – vidöppet i topp fem 


Bara några dagar efter att motorerna tystnat över Croft är Joel Granfors och resten av fältet i brittiska Formel 4 tillbaka på banan för nästa batalj i en allt mer rafflande titelstrid – och slagfältet kunde inte ha varit mer anrikt.

Den åttonde av totalt tio deltävlingar tar fältet till självaste Silverstone, det spirituella hemmet för brittisk motorsport och världskänd för sin plats på Formel 1-agendan. 

Formel 4-tävlingarna körs på anläggningens så kallade nationella slinga, en kortare variant av den fullständiga Grand Prix-banan, där Granfors och co. nu ställs inför klassiska svängar som Copse, Brooklands och Luffield. 

Silverstone: om banan

– Silverstone är en tävling jag sett fram emot länge, säger Joel Granfors. Det är en kul bana – jag har testat där en gång tidigare – och framför allt brukar den bjuda på riktigt bra racing med många omkörningar. Skulle man inte få till kvalet går det ändå att köra upp sig och göra ett bra resultat, vilket alltid öppnar upp helgen lite mer och är underhållande både för oss som kör och för de som tittar på.

Granfors anländer till Silverstone mitt i en allt mer tilltagande titelstrid, där Fortec-svensken på senare tid vunnit mycket mark. Tillsammans med ledande peruanen Matias Zagazeta (Argenti Motorsport) är Granfors den förare i fältet som tagit flest pallplatser i de senaste tre deltävlingarna – fem stycken på nio race – när dramatiken nu tätnar.

Fem förare har ryckt ifrån i toppen – Granfors är en av dem på fjärde plats – i en kvintett som skiljs åt av bara 35 poäng. En enskild raceseger ger 25 poäng, vilket innebär att det är helt öppet om medaljerna och den åtråvärda titeln när nio race återstår av säsongen.   

– Vi har bra form nu, så det är bara att köra påkonstaterar Joel Granfors. Jag tar det race för race, så får vi se hur långt vi kan komma. Jag vill vinna fler lopp innan det här året är slut, så det är mitt främsta mål just nu.

Tävlingshelgen på Silverstone inleds formellt med fri träning på fredag, men föregås av totalt två timmars tester redan under torsdagen. 

Kvalet och det första av helgens tre race äger rum på lördag, medan Race 2 och Race 3 körs på söndag.

Live timing, radiokommentering och resultat nås som vanligt hela helgen via startsidan på www.joelgranfors.com.

Guide: så fungerar brittiska Formel 4