Skäl att fira: Joel Granfors laddad för fartfylld midsommarhelg

50-AASF2463
  • GB3-ledaren firar både födelsedag och midsommar på racerbanan
  • Eskilstuna-sonen besöker Formel 1-världsmästarna Red Bull Racing på måndag


Det brittiska GB3-mästerskapet når halvtid i helgen med en ny trio av race på tekniska Snetterton – och totalledande Joel Granfors har flera goda skäl att se fram emot de kommande dagarna.

Helgens tävlingar sammanfaller inte bara med den traditionsrika midsommarhögtiden. Granfors fyller dessutom 17 år på fredag, och på måndag väntar en personlig rundtur hos inga mindre än flerfaldiga Formel 1-världsmästarna Red Bull Racing i Milton Keynes – dit Granfors bjudits in i egenskap av ledare av det anrika GB3-mästerskapet (tidigare känt som brittiska Formel 3). 

Inför helgens sammandrabbningar återfinns Eskilstuna-föraren alltså i tabellens topp – om än med minsta möjliga marginal. Bara en poäng bakom lurar britten Luke Browning, när tre nya race nu står för dörren på lördag och söndag på den variationsrika Snetterton-banan. 

BANAN: Snetterton

– Det händer mycket de närmaste dagarna, och självklart ser jag extra mycket fram emot besöket hos Red Bullsäger Joel Granfors. Det blir riktigt stort. Innan dess är det dock fullt fokus på helgen, så klart. Jag är väldigt taggad och trivs på Snetterton. Det är en bana med en stor blandning av kurvor och målet är att kunna dryga ut ledningen i mästerskapet.

Veckans GB3-tävlingar inleds, som vanligt, med test och träning under torsdagen och fredagen. På lördag körs kvalet och det första av helgens tre race, följt av de avslutande två heaten på söndag. 

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Alla race under 2022 streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.