Snabbaste varv höjdpunkten för Joel Granfors på Snetterton

Granfors-01 (4) (kopia)
  • Blandat utfall i säsongens andra Formel 4-deltävling
  • Granfors tar årets första Motul Fastest Lap Award  


Joel Granfors fick med sig en femteplats som bästa resultat från säsongens andra deltävling i brittiska Formel 4, men visade fart för mer än så med snabbaste varv i ett av de tre loppen på Snetterton-banan.  

Granfors – som tog sig upp på pallen två gånger om i premiären på Thruxton i förra månaden – hade en motigare helg den här gången, delvis tillbakahållen av ett kval som renderade startpositioner mitt i det 18 bilar stora fältet. 

I Race 1 lyckades Eskilstuna-sonen avancera två placeringar till en slutlig åttondeplats, och i Race 2 nådde Formel 4-debutanten sedan sitt bästa resultat för helgen med femte plats från ruta nio. På sin väg dit noterade Granfors dessutom tävlingens snabbaste varv, vilket belönades med Motul Fastest Lap Award och en extra poäng i mästerskapet.

I det avslutande Race 3 på söndagen var Granfors på nytt på väg upp genom fältet. Efter att ha kört om Carlin-föraren Roman Bilinski trycktes Granfors dock av banan av densamme, och tvingades bryta.

Bilinski bestraffades senare för tilltaget.

– Det har inte varit en enkel helg, med en hel del stök och vissa tveksamma manövrar mitt i fältet, säger Joel Granfors. Vi var inte riktigt där med bilen i kvalet, och det fick vi lida för i alla tre racen. Vi lyckades förbättra vår set-up rejält senare under helgen, framför allt inför Race 2, men det är svårt när man tvingas starta en bit ner. Jag tycker ändå att vi visade vår sanna potential med snabbaste varv i Race 2, och bilen kändes lika bra i Race 3 innan jag blev avkörd. Jag är inte nöjd med helgen, men det fanns ljuspunkter som vi får ta med oss.

Joel Granfors ligger nu på fjärde plats totalt i brittiska Formel 4, som närmast fortsätter under midsommarhelgen på Brands Hatch.  


RESULTAT

F4 British Championship
Rd. 2 | Snetterton

Race 1 | Race 2 Race 3


MÄSTERSKAPSSTÄLLNING

F4 British Championship
Efter 2/10 deltävlingar

1: James Hedley (GBR), 85 p.
2: Matthew Rees (GBR), 60 p.
3: McKenzy Cresswell (GBR), 53 p.
4: Joel Granfors (SWE), 45 p.
5: Zak Taylor (GBR), 34 p.

Fullständig tabell