Starkt GB3-test ger mersmak för Joel Granfors

Fortec-8

  • Eskilstuna-sonen i topp direkt på Snetterton
  • Två produktiva dagar i torrt och blött


Joel Granfors har slutfört ett första lyckat test i den brittiska formelbilsserien GB3 på Snetterton-banan.

Testet ägde rum i omväxlande väderförhållanden under tisdagen och onsdagen. 16-årige Granfors körde under den första dagen för Fortec Motorsport – samma team som han tävlat för under säsongen i Formel 4 – och under den avslutande för Chris Dittmann Racing. 

Granfors fann sig snabbt till rätta i den 250 hästkrafter starka GB3-bilen, och avslutade båda testdagarna som snabbaste förare i respektive team. Under den avslutande testdagen var sörmlänning också snabbast av alla.

– Det har varit ett bra test, och en bra första erfarenhet av GB3, säger Joel Granfors. Det största steget från Formel 4 ligger i downforcenivån. Man kan bära med sig mycket mer fart i framför allt snabba kurvor i den här bilen, men jag tycker att jag kom in i det fort. Allt har gått otroligt smidigt och jag trivdes hos både Fortec och Chris Dittmann Racing. Det är lovande att farten redan är så här pass stark. De här dagarna har definitivt givit mersmak!

GB3, som tidigare var känt som brittiska Formel 3, utgör den högsta nivån av inhemsk formelbilsracing i England och har under lång tid varit en viktig pelare i åtskilliga stjärnförares karriärer. 

Det är ännu inte klart var Joel Granfors kommer att tävla under racingsäsongen 2022. Arbetet med att skapa rätt förutsättningar kommer att pågå med ökad intensitet under de kommande veckorna.

För mer information: www.gb-3.net