Starkt genrep på Oulton Park – Joel näst snabbast inför premiären

OultonParkJG-30

Joel fortsatte att figurera i toppen av resultatlistan under den avslutande testdagen inför helgens GB3-premiär på Oulton Park.

Joel var näst snabbast i båda fredagens två testpass, där han fortsatte att visa prov på lovande fart i sin Fortec-bil efter att ha satt tempot under torsdagen.

Snabbast på fredagens båda tester var Hitech GP:s Luke Browning, som räknar Oulton Park som hemmabana och som har ett imponerande facit runt den kuperade anläggningen i Cheshire. Browning vann bland annat alla tre race på Oulton Park på sin väg mot den brittiska Formel 4-titeln 2020, och gjorde också sin GB3-debut på banan förra året – med ytterligare en seger som resultat.

Joel var 0.157s bakom Browning i det första passet för dagen, och bara 53 tusendelar efter i det avslutande. Bakom tätduon tog regerande mästarna Carlin hand om tredjeplatsen genom erfarne brasilianaren Roberto Faria, femma i mästerskapet i fjol. Faria avslutade dagen en tiondel efter Joel.

15 av fältets 21 förare rymdes inom en sekund i resultatlistan på den sista genrepsdagen inför premiären. Därmed är det upplagt för stor dramatik i kampen om pole position när depån nu vänder blickarna mot säsongens första tidskval i morgon förmiddag, med Joel i ett ypperligt slagläge.

Allt känns så bra det bara kan göra, kommenterar Joel efter fredagens slut. Det finns alltid småsaker att förbättra, och just nu jobbar vi framför allt på balansen i långsamma kurvor, men på det stora hela är vi där. Jag har ett stort förtroende för bilen och det är uppenbart att farten finns. Nu gäller det bara att sätta ihop varven på kvalet i morgon. Det kommer att bli jämnt, så man har inte råd med några misstag. Jag är redo.

GB3-säsongens första kval, som avgör startuppställningen till helgens samtliga tre race (läs mer om tävlingsupplägget i GB3 här), körs kl. 12.05 svensk tid i morgon lördag. Kvalet sträcker sig över 20 minuter.

Senare under dagen väntar också säsongens första race, med start kl. 15.45.


Tidsschema – lördag 16 april (svensk tid)

Kval: 12.05-12.25
Race 1: 15.45-16.05 // STREAM


Resultat – fredagstester – Oulton Park