Titelfighten intensifieras för Joel Granfors – två deltävlingar kvar

50-2MDH1473
  • Viktig helg väntar i GB3-striden mellan Granfors/Browning
  • Brands Hatch huserar säsongens näst sista deltävling; Granfors snabbast på test


Mästerskapsledande Joel Granfors är beredd på ett viktigt slag i striden om GB3-titeln när säsongens näst sista deltävling står för dörren på Brands Hatch i helgen.

Granfors, som tävlar för Fortec-stallet, leder GB3-tabellen 11.5 poäng före främste utmanaren Luke Browning (Hitech GP) medan tredjeplacerade Callum Voisin (Carlin) distanserats med ytterligare 66 poäng.

Granfors har hittills vunnit två race den här säsongen, varav ett senast det begav sig på Silverstone, och är den ende föraren i fältet som varit på pallen vid samtliga sex deltävlingar så här långt. 

När mästerskapet nu drar vidare till den utmanande GP-slingan på Brands Hatch är Eskilstuna-sonen, föga förvånande, sugen på mer – särskilt efter att ha toppat ett officiellt test på samma bana i förra veckan. 

BANAN: Brands Hatch GP

– Brands Hatch GP är en fantastisk bana, säger Joel Granfors. Den är snabb, rytmisk och utmanande – exakt vad man vill ha som racerförare. Däremot är det ganska svårt att köra om där, så kvalet kommer bli väldigt viktigt. Där känns det bra att ha varit snabbast på testet i förra veckan. Vi går in i helgen med en bra känsla och vet att vi har farten, så nu handlar det om att leverera den när det verkligen behövs.

GB3-helgen på Brands Hatch drar igång med en inledande testdag på fredag. Då kommer den kortare Indy-slingan att användas, innan fältet flyttar in på den fullskaliga GP-banan från och med lördag då fri träning, kval, och det första av helgens tre race körs.

Race 2 och Race 3 äger rum på söndag.  

GUIDE: GB3 Championship – så fungerar det

Alla race under 2022 streamas LIVE på GB3:s hemsida och sociala kanaler, samt på www.joelgranfors.com. Streamen finns tillgänglig direkt på startsidan i god tid inför varje lopp.