Vidöppen titelduell väntar Joel Granfors när GB3-dramat tätnar

50-02SF5747
  • Eskilstuna-sonen tar ny pallplats på Brands Hatch
  • Mästerskapsfighten avgörs i finalen nästa månad


Joel Granfors kommer att stå i fokus i en stor finalstrid om GB3-titeln efter att mästerskapsläget fortsatt att hårdna under säsongens näst sista deltävling på Brands Hatch. 

Granfors ledde det brittiska formelbilsmästerskapet inför helgens tävlingar, men tappade mark till titelrivalen Luke Browning runt Brands Hatch-banans GP-slinga och duon skiljs nu åt av i princip ingenting inför finalen nästa månad. 

Granfors körde hem sin 11:e pallplats för säsongen när han slutade trea i det första av helgens race, och följde sedan upp med en fjärdeplats i Race 2.

I helgens tredje och sista heat, där omvänd startordning tillämpas, var Granfors därefter på väg mot något riktigt bra. Fortec-svensken gick från 18:e till 12:e plats redan på det första varvet och fortsatte sedan att avancera hela vägen in i topp tio, innan en skadad framvinge dessvärre satte punkt för dagen och förpassade Granfors till 19:e plats.

Samtidigt radade Browning upp resultatsviten tvåa, tvåa, nia, vilket innebär att den tre år äldre britten nu övertar ledningen från Granfors i sammandraget – där bara 15,5 poäng nu skiljer dem båda åt inför det slutliga avgörandet med över 100 poäng kvar att köra om. 

– Farten har varit bra stora delar av helgen, men vi fick inte med oss de poäng vi hade hoppats på, säger Joel Granfors. Framför allt var det synd att vi inte fick betalt för inledningen jag gjorde i Race 3 – det hade vi behövt. Det blev en liten, liten kontakt, och det räckte för att knäcka framvingen. Det kommer bli en spännande final, helt klart, och jag ser redan fram emot den.  

GB3-finalen avgörs på Donington Park den 15-16 oktober. Slaget om titeln är en ren duell mellan Granfors och Browning.


RESULTAT

GB3 Championship
Rd. 7 | Brands Hatch

Race 1 | Race 2Race 3


POÄNGTABELL

GB3 Championship
Efter 7/8 deltävlingar

1: Luke Browning (GBR), 430 p.
2: Joel Granfors (SWE), 414.5 p.
3: Callum Voisin (GBR), 312 p.
4: Roberto Faria (BRA), 305.5 p.
5: Tom Lebbon (GBR), 294.5 p.

Fullständig tabell