Viktig helg för Joel Granfors i medaljfighten

Granfors-Sunday-002


Brittiska Formel 4 går in på upploppet

– Donington Park näst sist ut på kalendern


Med bara två deltävlingar kvar är Joel Granfors inblandad i en vidöppen medaljstrid i brittiska Formel 4. I helgen når mästerskapet sin näst sista destination – Donington Park – i ett läge när varje poäng kan bli helt avgörande.

Granfors äntrar helgens tävlingar som fyra i mästerskapstabellen, men har bara 11 poäng upp till tredjeplacerade McKenzy Cresswell. 

En bit längre fram finns också andraplacerade Matthew Rees inom räckhåll, och även om ledande Matias Zagazeta öppnat upp en liten lucka i täten lever chansen fortsatt för Granfors också i titeldiskussionen. 

Utgångsläget inför besöket på Donington Park försvåras något av en bestraffning på tre platsers nedflyttning på gridden till helgens första race – ett resultat av en sammanstötning senast på Silverstone – men Granfors själv är inte alltför bekymrad och ser fram emot att axla nästa utmaning.

– Vi tar med oss en bestraffning in i den här helgen, vilket förstås inte är optimalt, men det är bara att blicka framåt och försöka göra det bästa av läget, säger Joel Granfors. Jag testade på Donington Park i vintras och det gick riktigt, riktigt bra den gången, så jag hoppas att farten håller i sig nu när vi kommer tillbaka för tävling. Jag är laddad!

Granfors, som kommer att vara ensam förare i Fortec-teamet den här helgen efter att teamkamraten Oliver Gray valt att växla över till den italienska Formel 4-serien, inleder tävlingshelgen på Donington Park redan i morgon torsdag då den fria träningen körs.  

Donington Park: om banan

Därefter väntar en dags uppehåll under fredagen, utan aktivitet på banan, innan fältet återgrupperar på lördag för kval och helgens första race. Race 2 och Race 3 körs på söndag.

Live timing, radiokommentering och resultat nås som vanligt hela helgen via startsidan på www.joelgranfors.com.

Guide: så fungerar brittiska Formel 4