Joel Granfors till Skottland när brittiska Formel 4 når halvtid

Granfors-00A
  • Knockhill-banan utanför Edinburgh näst ut på agendan 
  • Granfors med i toppen på officiellt serietest


Det brittiska Formel 4-mästerskapet når halvtid i helgen när morgondagens racingstjärnor slår läger på skotska Knockhill för säsongens femte deltävling av tio.

Joel Granfors går in i helgens tävlingar med en känsla av optimism, inte minst efter en lyckad introduktion till den kuperade banan – belägen strax utanför Edinburgh – under ett officiellt mästerskapstest igår tisdag.

I sitt allra första besök på Knockhill höll sig Granfors genomgående långt framme i de fyra pass som kördes, och noterades till slut för dagens totalt tredje bästa tid – bara en ynka hundradel från förstaplatsen.

Knockhill: om banan

– Vi hade ett riktigt bra test igår, säger Joel Granfors. Det var första gången för mig på Knockhill, och det är en kul bana att köra. Särskilt den blinda chikanen på baksidan – man ser bokstavligt talat bara himlen när man styr in över krönet! Det blir nog svårt att köra om, även om det finns en hyfsad chans in i den sista hårnålen, så kvalet blir sannolikt minst lika viktigt som vanligt. 

Granfors och hans team, anrika Fortec Motorsport, fokuserade under testet på att fortsätta utvärdera den set-up man arbetade fram vid den senaste deltävlingen på Oulton Park för två veckor sedan. 

– Jag tycker att förändringarna vi gjorde på bilen mot slutet av helgen på Oulton Park senast verkligen känns rätt, fortsätter Joel Granfors. Jag kan bära med mig mycket mer fart in i kurvorna och bilen beter sig mer som jag vill. Jag tror att vi har hittat något bra och jag är förväntansfull inför att komma tillbaka hit i helgen och köra om det på riktigt i racen.

Tävlingarna på Knockhill inleds med två fria träningar på fredag. Därefter väntar kval och det första av helgens tre race på lördag, innan helgen avslutas med ytterligare två lopp under söndagen.

Live timing, radiokommentering och resultat nås som vanligt hela helgen via startsidan på www.joelgranfors.com.

Guide: så fungerar brittiska Formel 4